moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots

10 redenen om te adverteren via Bing

Ruben - Nov 23, 2021 - 5 Minuten

Zoals vele adverteerders zullen weten is het naast Google mogelijk om te adverteren via Bing, wat vandaag de dag Microsoft Ads wordt genoemd. Hoewel Bing bij nog lang niet in de buurt komt van het aandeel van Google, is Bing na Google wel de grootste zoekmachine van Nederland én stijgt het aandeel. Het aandeel van Bing stijgt en de verwachting is dat Bing nog lang niet uitgegroeid is in Nederland. Microsoft Ads wordt dus steeds interessanter in Nederland!

Bing ads adverteren 1
Google en bing ads 1

Adverteren in Google én Bing?

Adverteer jij al via Google Ads, maar wil je ook via Bing adverteren? Dit kan zonder problemen! Het is juist aan te raden om in beide zoekmachines te adverteren, om zodoende de online zichtbaarheid te vergroten. Begin 2021 hebben beide zoekmachines een gezamenlijk aandeel van maar liefst 98% in Nederland. Oftewel, door te adverteren via Google en Bing is de online zichtbaarheid in de zoekmachines van Nederland bijna volledig gedekt!

10 redenen om te adverteren via Bing

1. Lage kosten per klik

In tegenstelling tot Google, waar veel concurrentie is en de gemiddelde kosten per klik snel kunnen stijgen, zijn de gemiddelde kosten per klik bij Bing relatief laag. Kosten-technisch is dit dus meteen al een heel interessant punt om het eens te proberen via Bing!

2. Relatief lage concurrentie

Het tweede punt werd bij punt 1 ook al aangehaald: de concurrentie via Microsoft Bing Ads is een stuk lager dan bij Google Ads. Dit zou te maken kunnen hebben met het marktaandeel van 'maar' 5%, waardoor adverteerders sneller denken dat Bing niet interessant is. Nou, dit biedt dus kansen voor jou.. ;)

3. Hogere conversiepercentages

De conversiepercentages liggen bij Bing doorgaans hoger dan bij Google, dat wil zeggen dat de bezoekers vanuit Bing eerder een aankoop doen of een doel voltooien t.o.v. de bezoekers vanuit Google.

4. Bing als standaard zoekmachine

Een ander voordeel is dat Bing standaard als zoekmachine is ingesteld op vrijwel alle laptops, smartphones en tablets van Microsoft. Mensen hebben hierbij uiteraard de keuze deze te wijzigen, maar een deel zal de standaardbrowser Bing ook blijven gebruiken, bewust of onbewust.

5. Bing groeit in Nederland

Zoals al eerder aangegeven en wat min of meer algemeen bekend is, is Google hedendaags verreweg de grootste zoekmachine in Nederland. Dit zal het ook nog wel even blijven. Toch is er bij Bing wel sprake van een (lichte) groei in marktaandeel in Nederland. De toekomst is uiteraard niet te voorspellen, maar gezien de trend van de afgelopen jaren én het feit dat Bing zich als zoekmachine blijft ontwikkelen, is de kans sterk aanwezig dat Bing de komende jaren blijft groeien.

Formaat grote afbeelding niice 1

6. Concurrenten concurrentie bieden

Even hiervoor spraken we al over een relatief lage concurrentie in Bing, maar er zijn natuurlijk wel concurrenten aanwezig. Er zal namelijk een grote kans zijn dat er al geadverteerd wordt op de zoekwoorden waar jij ook op in wilt zetten, hier ontkom je bijna niet aan. Om deze reden is het juist goed om jouw concurrenten concurrentie te bieden, zodat zij niet teveel 'vrijheid' en voordeel genieten en daarmee alle potentiële klanten binnen hengelen. Ga de strijd aan!

7. Bing Shopping

Sinds 2019 is het in Bing mogelijk om te adverteren met Shopping advertenties, oftewel het promoten van productafbeeldingen. Dit werkt min of meer hetzelfde als via Google Ads, wat het een uitgelezen kans maakt om ook eens te proberen in Bing! Hulp nodig bij het opzetten van een Shopping campagne in Bing? Neem contact met ons op!

8. Eenvoudig campagnes importeren vanuit Google

Wat tevens een groot voordeel is bij het opzetten van de campagnes, is dat deze heel gemakkelijk geïmporteerd kunnen worden vanuit Google Ads. Hiervoor dien je dan natuurlijk al wel campagnes te draaien in Google Ads, maar zodra je dit doet, dan zijn de voor jou gewenste campagnes met een paar klikken op de knop geïmporteerd in Bing!

9. Online bereik vergroten

Hoewel het marktaandeel van Bing in Nederland nog relatief laag is, ligt dit in andere landen een stukje hoger. Waar het marktaandeel van Bing in Nederland in 2021 rond de 5% ligt, is dit in het Verenigd Koninkrijk 10%, in Duitsland 8%, in België 7% en in de VS zelfs boven de 30%! Kortom, mocht je de grens over willen gaan met Bing, dan zal de vraag daar ook groter zijn dan in Nederland!

10. Altijd vindbaar zijn

Om je online zichtbaarheid te vergroten, is het zinvol om op meerdere online kanalen zichtbaar te zijn. Door naast Google- ook op Bing Ads in te zetten, ben je bijna volledig zichtbaar in de zoekmachines van Nederland. Zodoende zal vrijwel iedereen jouw producten of diensten tegenkomen!

Kunnen wij je helpen?

Aan de slag met Microsoft Advertising

Door de krachten van Google Ads en Microsoft Advertising te bundelen haal jij het maximale uit zoekmachine adverteren. Mocht Microsoft Ads je interessant lijken voor jouw bedrijf en is er budget voor beschikbaar, dan helpen wij je graag verder!

Wil jij ook meer rendement halen uit je investeringen in Google Ads of je webshop in zijn geheel? Daag ons uit! Neem direct contact met ons op om te sparren, of plan een videocall in met Bas samen de strategie van jouw bedrijf in te duiken.

niice online videobellen
pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
Niice Bas
Strateeg & New Business

Bas Stortelers

Ik ben elke dag op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en toekomstige trends die de digitale wereld te bieden heeft.

Benieuwd naar de kansen van de digitale wereld voor jouw organisatie? Neem gerust contact met mij op.

Niice Thijs
Strateeg & Project Manager

Thijs van der Heijden

Als digital strateeg zorg ik er bij Niice voor dat alles wat we voor jou doen op het gebied van design, development en online marketing, gebaseerd is op een doordachte strategie. Onbezonnen beginnen aan de ontwikkeling van oplossingen of online marketing, is namelijk de formule voor mislukking. Ik zorg ervoor dat onze diensten daadwerkelijk bijdragen aan jouw behoeften en doelen op de lange termijn.

Het strategisch fundament is de basis voor het realiseren van maximaal online succes!

Niice Sjoerd
Digital Marketeer

Sjoerd Pijnappel

Als Team Lead Digital Marketing help ik jouw stip op de horizon te bepalen en zorg ik ervoor dat zowel het Marketing Team als jouw organisatie focus hebben. Optimaal met elkaar richting die stip werken, daardoor worden resultaten behaald en successen samen gevierd. Waar wil jij naar toe groeien? Laat het mij weten.

Niice Nick
Digital Marketeer

Nick Jansen

Als digital marketeer bij Niice zorg ik, samen met het team, ervoor dat jouw organisatie online beter zichtbaar is. Ik houd mij binnen dit team voornamelijk bezig met social advertising. Of het nu gaat om Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest Ads, ik denk graag met je mee over de kansen op het gebied van social ads! Met een goed doordachte strategie en een kritische blik op de resultaten halen we zoveel mogelijk resultaat uit het gestelde budget.

Niice Emma
Copy & Content Writer

Emma van Rijn

Als copy writer help ik mooie bedrijven hun verhaal te vertellen. En dat verhaal vindbaar te maken voor iedereen die het moet lezen. Dat doe ik met teksten die je lezer raken, die hen tot fan, volger of klant maken. Teksten geschreven met jouw doel en doelgroep in het achterhoofd.

Wat de boodschap die je wil delen ook is - kort of uitgebreid, op je website of via social media - door samen te werken zetten we jouw verhaal uitgedacht, pakkend en compleet op 'papier'!

Niice Rick
Digital Marketeer

Rick Arink

Als digital marketeer bij Niice zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de juiste mensen jouw website of webshop vinden. Ik ben breed georiënteerd en heb kennis van verschillende disciplines binnen de online wereld. Ook blijf ik door mijn leergierige houding voortdurend op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen. Gaan we aan de hand van een doordachte strategie samen voor online succes?

Floris niice
Developer

Floris Wijgergangs

Als digital developer zorg ik er bij Niice voor dat jouw webshop, website of webapplicatie een gebruiksvriendelijk, schaalbaar en veilig geheel wordt. Welke functionaliteiten passen bij jouw wensen? Waar komen de effecten die het design tot leven laten komen? Hoe wordt alles zo gebruiksvriendelijk mogelijk, voor zowel bezoeker als gebruiker?

Op deze vragen bijt ik me vast, totdat de perfecte oplossing staat die van alle formaten schermen afspat.

Niice Judith
Digital Marketeer

Judith Woordes

Als digital marketeer bij Niice zorg ik ervoor dat jouw organisatie online beter zichtbaar is! Dat doe ik met het schrijven van landingspagina’s, advertentieteksten, de juiste zoekwoorden en gerichte advertenties. Alles om jouw website of webshop meer onder de aandacht te brengen bij de juiste mensen met het juiste bericht. Heb jij een SEO, SEA of content vraagstuk? Dan spreken we elkaar vast snel!

Niice Luuk
Digital Marketeer

Luuk Vossers

Als junior online marketeer bij Niice houd ik me, samen met collega’s, bezig met online groei
voor jouw bedrijf. Dagelijks focus ik mij met name op het schrijven van content, het bijhouden van sociale media kanalen en het analyseren van
data. Niice en ik zijn een match, omdat ik bij Niice de kans krijg om mijzelf te ontwikkelen als online marketeer. Op het gebied van SEO, SEA en content marketing.

Het meedenken en realiseren van oplossingen voor jouw groei, daar krijg ik energie van!

Niice Ayla
Content strateeg

Ayla Goossens-Everink

Als content strateeg bij Niice ga ik bezig met jouw merkverhaal. Hierin zijn doel, doelgroep én boodschap enorm belangrijk. Ik krijg veel energie van het uitwerken van een goede contentstrategie en klim graag in de pen (of het toetsenbord 😉) om mooie verhalen om te zetten in blogs, e-books, landingspagina’s, whitepapers en meer! Een goede planning hierbij vind ik erg belangrijk.

Dus: wat is het verhaal dat jij graag wil delen?

Niice Tim
Product Owner

Tim Geerdinck

Als Product Owner ben ik de schakel tussen business en techniek. Jouw wensen help ik vertalen naar oplossingen die wij met onze webteams realiseren.

Uiteraard hoort daar een juiste communicatie, begeleiding en vooruitkijkende blik bij; vanuit mij en vanuit jou! Samenwerken is voor mij cruciaal. Zullen wij beginnen?

Niice Sander
Digital marketeer

Sander Huting

Hoe kunnen we jouw helpen om je bedrijfsdoelen te behalen? Als digital marketeer ben ik constant opzoek naar online (groei-)kansen voor onze klanten. Mijn focus ligt op het genereren van leads en het verbinden van ondernemers zoals jij met hun doelgroep. Met natuurlijk als doel dat jij jouw bedrijf kan uitbreiden!

Niice Jorn
Developer

Jorn Wildenbeest

Binnen Niice heb ik, als digital developer, de belangrijke taak om jouw website, webshop of webapplicatie in topconditie te brengen en te houden. De ontwerpen van onze designers zet ik om in een goed functionerend, gebruiksvriendelijke en veilig geheel.

Hoe kunnen we jouw websitebezoekers de juiste ervaring geven? Werkt jouw webshop op elke browser en op elk apparaat? Wordt het aantal problemen tot een minimum beperkt en snel opgelost? Samen met de andere developers bijt ik mij hierop vast, zodat jij zorgeloos door kunt!

Niice Mike
Digital designer & No-code specialist

Mike Dusseldorp

Elke dag werk ik als designer en no-code specialist voor en aan merken die zich willen onderscheiden met top-notch design, innoverende no-code oplossingen & award winning websites.

Ik probeer de lat altijd hoger te leggen, zo creëren we samen merken die digitaal opvallen in de massa. Klaar om je te onderscheiden?

Niice Toni
Developer

Toni Alilovic

Als digital developer bij Niice vertaal ik de mooiste ontwerpen naadloos naar een eindproduct om trots op te zijn. Websites, webshops, webapplicaties, alle designs breng ik tot leven tot een gebruiksvriendelijk en veilig geheel.

Werkt jouw website op elke browser hetzelfde? Hebben jouw websitebezoekers de ervaring waar jij op hoopt? Passen alle functionaliteiten bij jouw wensen en komen de designs optimaal tot hun recht? Daar houd ik mij mee bezig, zodat jij je zorgeloos op jouw werk kunt richten!

Niice Mik
Developer

Mik Wijnen

Als developer bij Niice werp ik mij dagelijks op het functioneren van websites, webshops en webapplicaties. Werkt je website snel, goed en op elk apparaat? Is je webshop wel gebruiksvriendelijk? En is het aantal problemen tot een minimum beperkt?

Ik focus mij op vragen als deze, zodat jij zorgeloos verder kan met jouw werkzaamheden. Altijd met het doel om jouw websitebezoekers een geweldige ervaring te geven.

Niice Gerben
Developer

Gerben Kraayenhof

Als developer zet ik me bij Niice in om jouw website of webshops niet alleen draaiende te houden, maar optimaal te laten presteren. De rest van de tijd zit ik in de schoolbanken, om jullie straks nóg beter te kunnen helpen. Natuurlijk met uiteindelijk doel om zelf als volwaardig developer ook projecten af te ronden en jouw wensen zo vet mogelijk te realiseren!

Niice Sil
UI & UX Designer

Sil Eggink

Als UI & UX designer bij Niice zorg ik ervoor dat het gevoel dat jij wilt overbrengen en het doel dat jij wilt bereiken omgezet wordt in beeld. Beeld dat niet alleen doordacht is, maar ook de aandacht grijpt! Op basis van jouw doelen ga ik aan de slag met een gaaf design voor die gebruiksvriendelijke website die perfect aansluit op jouw organisatie, die conversiegerichte webshop of een webapplicatie voor efficiëntere werkprocessen. Ik zorg voor een design dat jouw doelgroep direct aanspreekt. Ready to rumble!?

Niice Ken
UI & UX Design en Developer

Ken Kamperman

Die website waar je mond van open valt, waar Google dolblij van wordt en waar doorontwikkeling op de lange termijn geen probleem vormt. Die goed doordachte producten wil ik neerzetten als UI & UX designer en front-end developer. Met een achtergrond in design en een flinke interesse in web ontwikkeling help ik een efficiëntere workflow te realiseren voor onze projecten, voor jou en de collega developers. Alles voor een gepolijst en kloppend resultaat. Klaar voor?

Niice Imme
Developer

Imme Maas

Websites die lekker op het oog vallen met toffe interactiviteit, daar wil natuurlijk iedereen naar kijken. In mijn bijbaan als developer bij Niice leer ik hoe ik de gaafste designs om kan zetten in een logische, schaalbare en levende website. Door fouten te maken en zelf weer op te lossen krijg ik een echte kick! Daardoor komt de realiteit om zelf als front-end developer aan de slag te gaan steeds dichterbij, zodat ook ik binnenkort de vetste websites kan bouwen.

Kaat de kantoorhond
Debiteurenbeheer

Kaat

Als chef debiteurenbeheer bij Niice speur ik dagelijks het hele kantoor door. Ik ben hier blijven hangen na mijn snuffelstage en inmiddels ben ik hier niet meer weg te denken. Ik verbind de marketeers, developers en designers met mijn sociale persoonlijkheid met gemak. Bovendien zorg ik dagelijks voor minder stress op de werkvloer, meer gezelligheid én extra beweging tijdens de wandelingen. Heb jij een afspraak met één van mijn teamleden? Dan zorg ik voor een warm welkom. Je merkt het: voor de belangrijkste taken op kantoor ben je bij mij aan het juiste adres!

Niice Lynn
Stagiair

Lynn Reimes

Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, start ik een nieuw avontuur in de Achterhoek. Tijd om - na het levendige hotelleven te proeven - te groeien in iets heel anders: digitale marketing. Hospitality zit in mijn bloed. Dat ga ik bij Niice inzetten om campagnes te ontwikkelen die niet alleen effectief zijn in het bereiken van de doelgroepen, maar ook een warme en gastvrije/klantvriendelijke sfeer uitstralen!

Niice Jengo
Stagiair developer

Jengo Wiegerinck

Tijdens mijn stage als developer bij Niice houd ik mij bezig met het goed laten functioneren van websites, webshops en webapplicaties. Ik vind het leuk om mooie designs om te toveren naar een interactieve, levendige, schaalbare en optimaal presenterende website. Mijn doel is om jouw gebruikers een goede ervaring te geven op een website.

pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.