Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.
De Niice-aanpak

Onbezonnen online met hagel gaan schieten is natuurlijk zonde van je tijd, geld en je reputatie. Daarom willen we samen met jou goed nadenken over je doelen, ambities en die stip aan de horizon waar jij graag naartoe wilt. Zo zorgen we ervoor dat alles wat we voor jou doen, of dat nou de ontwikkeling van een website, webshop, applicatie en/of de inzet van online marketing is, bijdraagt aan de doelen die je graag met jouw organisatie wilt bereiken. Is het dus een relevante investering?

  • 1. Strategie
  • 2. Plan
  • 3. Uitvoering
Denk vanuit doelen, niet vanuit middelen

1. Strategie

Om dit in kaart te brengen, duiken we eerst samen een strategische sessie in. Daarin bespreken we wat de drijfveren van je organisatie zijn. Wat zijn de sterke punten? Welke problemen lossen jullie op bij klanten? Hoe komen zij bij jullie terecht en welk proces doorlopen zij voordat ze contact met jullie opnemen? Hoe willen jullie graag dat potentiële klanten jullie zien? Wat zijn jullie (mogelijke) zwakke plekken en met welke concurrenten moeten jullie rekening houden? Wat zijn jullie ultieme groeiambities en onbenutte kansen? Met welk budget willen jullie werken om dit te realiseren? Op basis van deze informatie stellen we een aantal concrete doelstellingen (KPI’s) vast. Zo weten wij waar we naartoe werken, maar is het ook binnen jouw organisatie helder wat het toekomstplaatje is, wat bijdraagt aan de interne draagkracht.

Meer over digital strategy

Overleg plezier niice digital marketing achterhoek

Waarom is dit zo belangrijk?

Wij gaan altijd voor gezamenlijk succes, anders starten we geen project. Misschien kwam je bij ons met de behoefte voor een nieuwe webshop, maar blijkt dat jullie processen en systemen intern nog niet zijn ingericht op het werken met een (nieuwe) webshop. Komen daar integraties bij kijken? Het efficiënter maken van interne processen? We zoeken naar het grotere plaatje, zodat we er nooit na de uitvoering achter komen dat we in de basis al aan cruciale randvoorwaarden voorbij zijn gegaan. Een ander voorbeeld: misschien is je doelstelling om meer leads te genereren. Maar is je salesafdeling daar wel klaar voor en kunnen al die leads wel fatsoenlijk opgevolgd worden? Zo zijn er honderden redenen te bedenken om eerst met elkaar goed na te denken, voordat we starten met de uitvoering van een project.

Concreet en beknopt

2. Plan

Alles wat we in de strategische sessie besproken hebben, vatten we samen in een plan. Dit omvat:

  • Het DNA van jouw bedrijf;
  • Je doelgroepen en hun klantreis, inclusief angsten, bezwaren en behoeften;
  • Je doelstellingen (KPI’s) op korte en lange termijn;
  • De digitale strategie die deze doelstellingen ondersteunen;
  • De middelen die we inzetten en hoe deze bijdragen aan het behalen van je doelen;
  • Een uitgestippelde route met actiepunten;
  • Een begroting voor de realisatie van het plan.
Samen strategisch plan uitwerken niice digital marketing

Om te weten of de strategie werkt en de ontwikkeling van de middelen bijdraagt aan je doelstellingen, zullen we eerst een nulmeting uitvoeren. Wat is de huidige status van de middelen die je momenteel hebt? Denk aan statistieken uit bijv. Google Analytics, Google Search Console, Google Ads en je socialmedia-kanalen. Maar ook: hoeveel leads komen er momenteel binnen per maand? Hoeveel van die leads zijn goed genoeg om opgevolgd te worden door sales? Of: hoeveel bestellingen heb je per maand in je webshop en wat is de gemiddelde ordergrootte? We bepalen de status quo om aan te kunnen tonen wat onze gezamenlijke inspanningen en investeringen je opleveren. Oftewel: we meten het succes van onze gezamenlijke strategie!

Development overleg niice digital marketing achterhoek
Werken aan structurele groei

3. Uitvoering

We maken het plan concreet. We ontwikkelen die toffe, interactieve en gebruiksvriendelijke website. Of die conversiegerichte webshop. Of die webapplicatie die je interne processen enorm veel efficiënter maken. Daarnaast werken we met online marketing aan de meetbare, continue groei van jouw organisatie en het realiseren van je doelstellingen. We zijn daarin het digitale verlengstuk van jouw organisatie, dat blijft innoveren en de lat telkens weer iets hoger legt. De uitvoering van het plan resulteert in één of meer van onze oplossingen, namelijk:

Websites

Webshop

Webapplicatie

Digital marketing

Content creatie