moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots

Hoe werkt Google Ads?

Jurriën - Jul 10, 2017 - 6 Minuten

"Hoe werkt Google Ads?" Een veelvoorkomende vraag van ondernemers. Wat houdt het nou precies in? Hoe werkt het? Waar zijn mijn advertenties te zien? Maar misschien nog wel belangrijker: wat kan het voor mij betekenen en wat levert het nou eigenlijk op? Veelvoorkomende vragen die we in deze blog kort maar duidelijk voor je willen beantwoorden. Op de juiste manier ingezet, kan Google Ads namelijk bijdragen aan jouw online groei!

Hoe werkt Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Ads is het advertentienetwerk van Google. Hierop kun je met jouw advertentie potentiële klanten aanspreken die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Jij kiest de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden en schrijft de advertentie die men krijgt te zien. Je selecteert de juiste instellingen, zoals de locatie waar je wilt adverteren, jouw maximale bieding en de tijdstippen waarop jouw advertenties zichtbaar zijn en je campagne staat in feite al. Koppel je betaalgegevens en je kunt aan de slag. Klinkt simpel, maar het goed inzetten van Ads is een hele studie. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en de hoeveelheid beschikbare data in overvloed.

Google AdWords Biedingssysteem

Aangezien jij (waarschijnlijk) niet de enige bent die jouw productsoort aanbiedt, zullen meer ondernemers adverteren met producten die in dezelfde behoefte voldoen. Daarom werkt Google Ads met een biedingssysteem. Je geeft in Google Ads op hoeveel jij maximaal voor een klik wilt betalen. Dit is de meest gebruikte manier en wordt ook wel cost per click (CPC) genoemd. Wanneer je potentiële klant op zoek gaat naar jouw product, vindt er een “veiling” plaats. Hierbij houdt Google niet alleen rekening met je bieding voor het bepalen van jouw positie in de resultaten. Relevante zoekwoorden, advertentieteksten en websitecontent spelen ook een grote rol. Zo zorgt Google ervoor dat gebruikers altijd de meest relevante zoekresultaten krijgen. Het hoogste bod komt dus niet altijd bovenaan.

Voordelen van Ads

Adverteren met Google Ads brengt een hoop voordelen met zich mee ten opzichte van andere media:

 • Bereik mensen die op zoek zijn naar wat je biedt: bepaal zelf wie je advertentie ziet. Dit kan onder andere op basis van de locatie (waar je gevonden wilt worden), op basis van zoekwoorden of interesses.
 • Weet wat het oplevert: vertoningen, klikken, aantal bereikte doelen (conversies). Je hebt altijd up-to-date inzicht in de resultaten.
 • Vooraf een schatting: op basis van jouw advertentiegroepen en zoekwoorden krijg je vooraf een schatting hoeveel vertoningen en klikken het op kan leveren.
 • Begin met elk budget: kies zelf met welk budget je wilt beginnen.
 • Direct bijsturen: je bent altijd in staat om bij te sturen. Het aan- of uitzetten van campagnes, advertenties, het aanpassen van biedingen of je budget. Je hebt overal en altijd volledige controle over je advertentiecampagnes.
 • Specifiek: heb je nog een voorraad aan rode leren banken die je graag kwijt wilt? Binnen minuten is een nieuwe advertentie aangemaakt met relevante zoekwoorden.
Lokale vindbaarheid online marketing

Welke advertentiesoorten zijn er?

Iedereen kent de advertenties in de zoekmachine van Google wel. Maar er zijn nog zoveel andere manieren. En elke advertentiesoort heeft zijn eigen sterktes en mogelijkheden.

 • Zoeknetwerk: dit zijn de betaalde resultaten in de zoekmachine van Google.
 • Zoekpartners: dit zijn websites die zijn aangesloten bij het advertentienetwerk. Op deze sites kun je adverteren met zowel tekst- als beeldadvertenties.
 • Displaynetwerk: banners op partnerwebsites, zoals Tweakers.net, AD.nl en Autotrack.nl.
 • Shopping: dit is de productvergelijking van Google, waarin je kunt adverteren met jouw producten.
 • Video: adverteren met video op YouTube of andere videopartners.
 • Remarketing: richt je advertenties op eerdere bezoekers van je website.

Kies de juiste advertentiesoort(en)

Wil je starten met adverteren in Google Ads? Denk dan goed na over het doel wat je wil bereiken en welke advertentiesoorten hier het beste bij passen. Wil jij je naamsbekendheid in de regio een boost geven? Dan kun je in het displaynetwerk een enorm bereik creëren. Ga je voor keiharde sales met je webshop? Dan kun je perfect een versterkende combinatie maken tussen Shopping, zoeknetwerk en remarketing. Alles is geheel afhankelijk van je doel en product of dienst.

Kan ik zelf starten met adverteren in Google Ads?

Ja en nee. Het is afhankelijk van verschillende factoren. Heb jij maar weinig concurrentie op de locatie waar je wilt adverteren? Of heb jij een product of dienst met weinig concurrentie in Google Ads? Dan kan een Google Ads advertentiecampagne best rendabel zijn wanneer je er goed over nadenkt. Maar in veel gevallen heb je dit geluk niet. Je moet opboksen tegen vele concurrenten die met nét andere USP's dezelfde soort producten verkopen. De concurrentie in AdWords is vaak hoog en de gemiddelde prijzen per klik zijn de laatste jaren flink gestegen. Om jouw advertentiecampagne rendabel te maken, moet je echt het maximale uit je account halen. Je advertentie moet relevant, aantrekkelijk en slim zijn.

Wil je gaan voor een maximaal rendement? Dan ontkom je er niet aan om maandelijks te analyseren en te optimaliseren. Test met verschillende zoekwoorden, biedingen, locaties, advertentiesoorten en -teksten, tijdstippen, extensies. Zo zijn er nog 1001 mogelijkheden waarmee getest kan worden. Alles met als doel om het meest relevante, best converterende zoekverkeer te vinden. En voor het optimaliseren van deze campagnes heb je wel vergaande kennis nodig van Google Ads. De optimalisaties moeten namelijk het verschil maken en zorgen voor een rendabele campagne.

​Wat levert adverteren met Google Ads mij op?

De tijd dat je honderden euro’s besteedde aan advertenties in kranten of op de lokale radio en niet precies weet wat het nou heeft opgeleverd, zijn voorbij. Naast de enorme groei van online advertising en de nog steeds dalende cijfers van offline media, is meetbaarheid ook een belangrijke reden om over te stappen.

ROI (Return On Investment) en ROAS (Return On Ad Spend) zijn niet voor niets steeds belangrijkere begrippen. Met andere woorden; wat levert die euro die ik erin stop nou op? Ook jij wilt toch weten wat je investering oplevert? Met Google Ads en Analytics zijn zeer uitgebreide analyses te maken. Door je website volledig meetbaar te maken met Google Tag Manager, Analytics en Google Ads, heb jij volledig inzicht in de resultaten.

Starten met adverteren via Google Ads?

Benieuwd naar de mogelijkheden van adverteren met Google Ads voor jouw bedrijf? We bespreken graag wat de mogelijkheden zijn en welke campagne het beste bij jouw doel past. Neem gerust contact op of start eenvoudig een chat. We helpen je graag online te groeien! Voor meer informatie bezoek onze Google Ads specialist pagina.

We zijn gecertificeerd Google Partner

Besluit je de kennis of tijd niet te hebben om Google Ads zelf in te zetten? Dan is de keuze voor het juiste bureau belangrijk. Google heeft namelijk gecertificeerde partners die voldoen aan alle kwaliteitseisen. Zo ben je zeker van het beste resultaat.

pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
Niice Bas
Strateeg & New Business

Bas Stortelers

Ik ben elke dag op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en toekomstige trends die de digitale wereld te bieden heeft.

Benieuwd naar de kansen van de digitale wereld voor jouw organisatie? Neem gerust contact met mij op.

Niice Thijs
Strateeg & Project Manager

Thijs van der Heijden

Als digital strateeg zorg ik er bij Niice voor dat alles wat we voor jou doen op het gebied van design, development en online marketing, gebaseerd is op een doordachte strategie. Onbezonnen beginnen aan de ontwikkeling van oplossingen of online marketing, is namelijk de formule voor mislukking. Ik zorg ervoor dat onze diensten daadwerkelijk bijdragen aan jouw behoeften en doelen op de lange termijn.

Het strategisch fundament is de basis voor het realiseren van maximaal online succes!

Niice Sjoerd
Digital Marketeer

Sjoerd Pijnappel

Als Team Lead Digital Marketing help ik jouw stip op de horizon te bepalen en zorg ik ervoor dat zowel het Marketing Team als jouw organisatie focus hebben. Optimaal met elkaar richting die stip werken, daardoor worden resultaten behaald en successen samen gevierd. Waar wil jij naar toe groeien? Laat het mij weten.

Niice Nick
Digital Marketeer

Nick Jansen

Als digital marketeer bij Niice zorg ik, samen met het team, ervoor dat jouw organisatie online beter zichtbaar is. Ik houd mij binnen dit team voornamelijk bezig met social advertising. Of het nu gaat om Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest Ads, ik denk graag met je mee over de kansen op het gebied van social ads! Met een goed doordachte strategie en een kritische blik op de resultaten halen we zoveel mogelijk resultaat uit het gestelde budget.

Niice Emma
Copy & Content Writer

Emma van Rijn

Als copy writer help ik mooie bedrijven hun verhaal te vertellen. En dat verhaal vindbaar te maken voor iedereen die het moet lezen. Dat doe ik met teksten die je lezer raken, die hen tot fan, volger of klant maken. Teksten geschreven met jouw doel en doelgroep in het achterhoofd.

Wat de boodschap die je wil delen ook is - kort of uitgebreid, op je website of via social media - door samen te werken zetten we jouw verhaal uitgedacht, pakkend en compleet op 'papier'!

Niice Rick
Digital Marketeer

Rick Arink

Als digital marketeer bij Niice zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de juiste mensen jouw website of webshop vinden. Ik ben breed georiënteerd en heb kennis van verschillende disciplines binnen de online wereld. Ook blijf ik door mijn leergierige houding voortdurend op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen. Gaan we aan de hand van een doordachte strategie samen voor online succes?

Floris niice
Developer

Floris Wijgergangs

Als digital developer zorg ik er bij Niice voor dat jouw webshop, website of webapplicatie een gebruiksvriendelijk, schaalbaar en veilig geheel wordt. Welke functionaliteiten passen bij jouw wensen? Waar komen de effecten die het design tot leven laten komen? Hoe wordt alles zo gebruiksvriendelijk mogelijk, voor zowel bezoeker als gebruiker?

Op deze vragen bijt ik me vast, totdat de perfecte oplossing staat die van alle formaten schermen afspat.

Niice Judith
Digital Marketeer

Judith Woordes

Als digital marketeer bij Niice zorg ik ervoor dat jouw organisatie online beter zichtbaar is! Dat doe ik met het schrijven van landingspagina’s, advertentieteksten, de juiste zoekwoorden en gerichte advertenties. Alles om jouw website of webshop meer onder de aandacht te brengen bij de juiste mensen met het juiste bericht. Heb jij een SEO, SEA of content vraagstuk? Dan spreken we elkaar vast snel!

Niice Luuk
Digital Marketeer

Luuk Vossers

Als junior online marketeer bij Niice houd ik me, samen met collega’s, bezig met online groei
voor jouw bedrijf. Dagelijks focus ik mij met name op het schrijven van content, het bijhouden van sociale media kanalen en het analyseren van
data. Niice en ik zijn een match, omdat ik bij Niice de kans krijg om mijzelf te ontwikkelen als online marketeer. Op het gebied van SEO, SEA en content marketing.

Het meedenken en realiseren van oplossingen voor jouw groei, daar krijg ik energie van!

Niice Ayla
Content strateeg

Ayla Goossens-Everink

Als content strateeg bij Niice ga ik bezig met jouw merkverhaal. Hierin zijn doel, doelgroep én boodschap enorm belangrijk. Ik krijg veel energie van het uitwerken van een goede contentstrategie en klim graag in de pen (of het toetsenbord 😉) om mooie verhalen om te zetten in blogs, e-books, landingspagina’s, whitepapers en meer! Een goede planning hierbij vind ik erg belangrijk.

Dus: wat is het verhaal dat jij graag wil delen?

Niice Tim
Product Owner

Tim Geerdinck

Als Product Owner ben ik de schakel tussen business en techniek. Jouw wensen help ik vertalen naar oplossingen die wij met onze webteams realiseren.

Uiteraard hoort daar een juiste communicatie, begeleiding en vooruitkijkende blik bij; vanuit mij en vanuit jou! Samenwerken is voor mij cruciaal. Zullen wij beginnen?

Niice Sander
Digital marketeer

Sander Huting

Hoe kunnen we jouw helpen om je bedrijfsdoelen te behalen? Als digital marketeer ben ik constant opzoek naar online (groei-)kansen voor onze klanten. Mijn focus ligt op het genereren van leads en het verbinden van ondernemers zoals jij met hun doelgroep. Met natuurlijk als doel dat jij jouw bedrijf kan uitbreiden!

Niice Jorn
Developer

Jorn Wildenbeest

Binnen Niice heb ik, als digital developer, de belangrijke taak om jouw website, webshop of webapplicatie in topconditie te brengen en te houden. De ontwerpen van onze designers zet ik om in een goed functionerend, gebruiksvriendelijke en veilig geheel.

Hoe kunnen we jouw websitebezoekers de juiste ervaring geven? Werkt jouw webshop op elke browser en op elk apparaat? Wordt het aantal problemen tot een minimum beperkt en snel opgelost? Samen met de andere developers bijt ik mij hierop vast, zodat jij zorgeloos door kunt!

Niice Mike
Digital designer & No-code specialist

Mike Dusseldorp

Elke dag werk ik als designer en no-code specialist voor en aan merken die zich willen onderscheiden met top-notch design, innoverende no-code oplossingen & award winning websites.

Ik probeer de lat altijd hoger te leggen, zo creëren we samen merken die digitaal opvallen in de massa. Klaar om je te onderscheiden?

Niice Toni
Developer

Toni Alilovic

Als digital developer bij Niice vertaal ik de mooiste ontwerpen naadloos naar een eindproduct om trots op te zijn. Websites, webshops, webapplicaties, alle designs breng ik tot leven tot een gebruiksvriendelijk en veilig geheel.

Werkt jouw website op elke browser hetzelfde? Hebben jouw websitebezoekers de ervaring waar jij op hoopt? Passen alle functionaliteiten bij jouw wensen en komen de designs optimaal tot hun recht? Daar houd ik mij mee bezig, zodat jij je zorgeloos op jouw werk kunt richten!

Niice Mik
Developer

Mik Wijnen

Als developer bij Niice werp ik mij dagelijks op het functioneren van websites, webshops en webapplicaties. Werkt je website snel, goed en op elk apparaat? Is je webshop wel gebruiksvriendelijk? En is het aantal problemen tot een minimum beperkt?

Ik focus mij op vragen als deze, zodat jij zorgeloos verder kan met jouw werkzaamheden. Altijd met het doel om jouw websitebezoekers een geweldige ervaring te geven.

Niice Gerben
Developer

Gerben Kraayenhof

Als developer zet ik me bij Niice in om jouw website of webshops niet alleen draaiende te houden, maar optimaal te laten presteren. De rest van de tijd zit ik in de schoolbanken, om jullie straks nóg beter te kunnen helpen. Natuurlijk met uiteindelijk doel om zelf als volwaardig developer ook projecten af te ronden en jouw wensen zo vet mogelijk te realiseren!

Niice Sil
UI & UX Designer

Sil Eggink

Als UI & UX designer bij Niice zorg ik ervoor dat het gevoel dat jij wilt overbrengen en het doel dat jij wilt bereiken omgezet wordt in beeld. Beeld dat niet alleen doordacht is, maar ook de aandacht grijpt! Op basis van jouw doelen ga ik aan de slag met een gaaf design voor die gebruiksvriendelijke website die perfect aansluit op jouw organisatie, die conversiegerichte webshop of een webapplicatie voor efficiëntere werkprocessen. Ik zorg voor een design dat jouw doelgroep direct aanspreekt. Ready to rumble!?

Niice Ken
UI & UX Design en Developer

Ken Kamperman

Die website waar je mond van open valt, waar Google dolblij van wordt en waar doorontwikkeling op de lange termijn geen probleem vormt. Die goed doordachte producten wil ik neerzetten als UI & UX designer en front-end developer. Met een achtergrond in design en een flinke interesse in web ontwikkeling help ik een efficiëntere workflow te realiseren voor onze projecten, voor jou en de collega developers. Alles voor een gepolijst en kloppend resultaat. Klaar voor?

Niice Imme
Developer

Imme Maas

Websites die lekker op het oog vallen met toffe interactiviteit, daar wil natuurlijk iedereen naar kijken. In mijn bijbaan als developer bij Niice leer ik hoe ik de gaafste designs om kan zetten in een logische, schaalbare en levende website. Door fouten te maken en zelf weer op te lossen krijg ik een echte kick! Daardoor komt de realiteit om zelf als front-end developer aan de slag te gaan steeds dichterbij, zodat ook ik binnenkort de vetste websites kan bouwen.

Kaat de kantoorhond
Debiteurenbeheer

Kaat

Als chef debiteurenbeheer bij Niice speur ik dagelijks het hele kantoor door. Ik ben hier blijven hangen na mijn snuffelstage en inmiddels ben ik hier niet meer weg te denken. Ik verbind de marketeers, developers en designers met mijn sociale persoonlijkheid met gemak. Bovendien zorg ik dagelijks voor minder stress op de werkvloer, meer gezelligheid én extra beweging tijdens de wandelingen. Heb jij een afspraak met één van mijn teamleden? Dan zorg ik voor een warm welkom. Je merkt het: voor de belangrijkste taken op kantoor ben je bij mij aan het juiste adres!

Niice Lynn
Stagiair

Lynn Reimes

Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, start ik een nieuw avontuur in de Achterhoek. Tijd om - na het levendige hotelleven te proeven - te groeien in iets heel anders: digitale marketing. Hospitality zit in mijn bloed. Dat ga ik bij Niice inzetten om campagnes te ontwikkelen die niet alleen effectief zijn in het bereiken van de doelgroepen, maar ook een warme en gastvrije/klantvriendelijke sfeer uitstralen!

Niice Jengo
Stagiair developer

Jengo Wiegerinck

Tijdens mijn stage als developer bij Niice houd ik mij bezig met het goed laten functioneren van websites, webshops en webapplicaties. Ik vind het leuk om mooie designs om te toveren naar een interactieve, levendige, schaalbare en optimaal presenterende website. Mijn doel is om jouw gebruikers een goede ervaring te geven op een website.

pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.