Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.
Zet SEO in voor de organische vindbaarheid van jouw website of webshop in Google

Zoekmachines, zoals Google en Bing, beoordelen elke seconde miljoenen websites om ze vervolgens in een bepaalde rangorde te serveren in de zoekresultaten. Maar hoe kan het dat die ene lelijke website van de concurrent wel hoog rankt en jouw eigen website niet eens terug te vinden is tussen de eerste 100 zoekresultaten bij het belangrijkste zoekwoord in de branche? Dat antwoord vind je hier!

Search Engine Optimization en wat dat nu eigenlijk betekent

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Bij deze vorm van marketing draait het om het innemen van zo hoog mogelijke posities in zoekmachines, zoals Google en Bing. Om dit te realiseren, moet je continu jouw website optimaliseren naar de richtlijnen van de zoekmachines.

“Zoekmachines willen de gebruikers, de zoekers, de beste gebruikerservaring geven, en daarom ranken alleen de meest relevante websites hoog in de zoekresultaten.”

Drie redenen waarom jij vandaag nog moet beginnen met SEO

Zoekmachine optimalisatie is iets van de lange adem. Als je vandaag een advertentie in Google lanceert, dan kun je vandaag al direct een offerte aanvraag of een verkoop behalen. Zo snel gaat het helaas niet als je een SEO-geoptimaliseerde pagina lanceert. Het duurt vaak maanden voordat verbeterde resultaten gaat merken uit het organische verkeer. Maar waarom is het werken aan organische vindbaarheid waardevol?

Dat heeft drie redenen:

  1. Een klik op jouw organische zoekresultaat kost geen geld (in tegenstelling tot Google Ads of Bing Ads);
  2. Het is een duurzame marketing tactiek die toekomstig bestendig is. Je verliest niet direct verkeer wanneer je stopt met investeren;
  3. Je website wordt vindbaar bij longtail zoekwoorden, wat een veel grotere vindbaarheid veroorzaakt waar jij geen weet van hebt;

Oke, interessant, maar hoe? Hoe zet jij SEO succesvol in? Het draait allemaal om relevantie. Wanneer jij niet relevant bent in de ogen van Google voor de zoekopdracht die wordt uitgevoerd door een zoeker, dan zul jij niet hoog ranken in de zoekresultaten.

Ben jij relevant?

Dan maak jij kans op een goede vindbaarheid in Google en Bing

Ja, natuurlijk ben jij relevant, maar ben je dat ook in de ogen van zoekmachines? Is het antwoord nee, dan heb je een probleem. Dat betekent namelijk dat je niet hoog gaat scoren in de zoekresultaten. Gelukkig kun je daar wat aan doen! Grofweg zijn er drie punten waar jouw website aan moet voldoen om relevant te zijn (en blijven!): goede content, goede techniek, en je reputatie.

pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.

Wanneer zoekers in de zoekmachine een zoekwoord invoeren, dan hebben zij een bepaalde zoekintentie: ze zoeken met een reden en ze verwachten een antwoord te vinden. Daarom is het erg belangrijk na te denken welke vragen jouw potentiële klanten, de zoekers, hebben.

Do It Yourself-tip: Gebruik bijv. een tool als AnswerThePublic.com, deze tool laat de vragen zien die zoekers hebben bij een bepaald zoekwoord.

Er komt wel wat meer kijken bij het ontwikkelen van goede content op je website of webshop. Meer weten?

SEA
Geef de antwoorden op vragen van jouw publiek

Goede content

Een deel van ons leven speelt zich tegenwoordig af op onze smartphones. Alles op het web moet snel te consumeren zijn. Daarom is een goede en snelle gebruikerservaring op de website een belangrijke graadmeter voor zoekmachines.

Do It Yourself-tip: Check periodiek hoe jouw website er technisch gezien voorstaat met behulp van PageSpeed Insights.

Weten welke technische onderdelen goed voor elkaar moeten zijn?

Bing ads adverteren 1
Zorg ervoor dat de webervaring ‘smooth’ is

Goede techniek

Reputatie is net als de verkiezingen: zorg ervoor dat je stemmen krijgt van anderen, want dan tel je mee. Krijg jij stemmen, dan impliceert het dat anderen in jou geloven en waarderen wat jij doet en waar je voor staat. Exact zo werkt het ook met het opbouwen van online reputatie. Alleen zijn stemmen in dit geval linkjes van andere websites naar jouw website.

Maar niet alle linkjes zijn even waardevol! Het gaat namelijk niet om het aantal websites dat naar jou linkt, maar om wie er naar jou linkt. Lees hier meer over via onderstaande knop.

Do It Yourself-tip: Geef een andere website een reden om naar jou te linken! Schrijf bijv. een exclusief stukje over een onderwerp dat voor beide websites relevant is.

webshop maron
Als andere websites naar jou linken, dan stel je wat voor

Goede reputatie

Hoe helpen onze SEO specialisten jouw website of webshop beter vindbaar te maken?

Ons marketing team heeft een aantal SEO specialisten die bepalen hoe jij beter vindbaar wordt in de zoekresultaten en daar ook daadwerkelijk samen aan werken.

Hoe ziet een gemiddeld SEO traject eruit?

  • SEO Scan: Wij onderzoeken hoe op dit moment de organische prestaties zijn. Hierbij beoordelen wij het zoekverkeer dat de website bezoekt en de technische prestaties.

  • Zoekwoordonderzoek: Samen bepalen wij welke zoekwoorden worden gebruikt door potentiële klanten en hoe goed jouw website daarop al vindbaar is.

  • Content Plan: Op basis van de SEO Scan en het Zoekwoordonderzoek bepalen wij wat de beste kansen zijn om aan het verbeteren van de vindbaarheid te werken.

  • Structurele Aanpak: Maandelijks pakken wij samen met jou deze kansen op en werken wij structureel en continu aan het hoger laten ranken van jouw website.

Klinkt goed toch? Wil jij jouw website of webshop beter laten ranken in de zoekresultaten van Google of Bing? Vraag naar de mogelijkheden om SEO bij ons uit te besteden of ontdek onze andere online marketing diensten!