moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
sluiten
moving gradient dot moving gradient dot

Een driedubbele Google Ads omzet

Als grootste online textieldruk-productgroothandel van Nederland en België, levert Transferpersshop.nl transferpersen, textielfolies, vinyl-soorten en snijplotters aan zowel startende ondernemers als professionals zoals Ajax, Feyenoord en de Belgische voetbalbond.

Vader en zoon werken al ruim 30 jaar in dit familiebedrijf, gevestigd in Ruurlo, en ook op het gebied van online zichtbaarheid zijn ze alles behalve op hun achterhoofd gevallen. Ze maakten zelf hun webshop en stellen hun online advertenties in. Maar met de enorme groei van het bedrijf en de professionele aanpak, werd het volgens hen tijd hierin een goede partner te vinden die de webshop eens goed onder handen neemt. Ze benaderden Niice, nog niet wetend dat er al veel sneller winst te behalen viel...

Hans lars transferpersshop digital marketing partner niice

Door de enorme groei in het productassortiment, het klantenbestand en het aantal dagelijkse orders, wordt het tijd voor een nieuwe webshop. Terwijl we hierover in gesprek raakten in een strategische sessie, bleek ook dat er nogal wat winst te behalen was op het gebied van online marketing. Google Ads werd al structureel ingezet, maar het viel ons op dat dit effectiever en professioneler aangepakt kon worden. En waarom zouden we daarmee wachten, als dat nu al mooie resultaten kan opleveren?

Slimme inrichting van campagnes

Effectiever omgaan met het huidige budget op Google Ads

We namen het bestaande Google Ads-account van Transferpersshop.nl, dat er in de basis al goed uitzag, over. Onze online marketing experts zagen hierin nog een aantal mooie kansen en gingen hiermee aan de slag. Waar haalt Transferpersshop.nl de meeste omzet vandaan en waar liggen de grote kansen? Dit was het uitgangspunt voor het effectiever inzetten van budgetten. De structuur van het account werd aangepast en campagnes werden specifieker en dus relevanter gemaakt voor de doelgroep(en). Er werd een slimmere biedstrategie, gericht op conversies in plaats van clicks, toegepast en het betaalde verkeer werd losgetrokken van het organische verkeer. Zo ontstond er een duidelijker beeld van de resultaten. En die resultaten bleken niet kinderachtig…

Transferpersshop online marketing partner

In de beste maand is de omzet uit Google Ads met 227,2% toegenomen t.o.v. dezelfde maand in het jaar daarvoor. En dat met een ongewijzigd Google Ads-budget.

Dé kans om te pieken!

Black Friday

Ook voor Transferpersshop.nl is Black Friday natuurlijk een mooie dag om klanten te voorzien van goede aanbiedingen. Hiervoor maakte Niice een plan, om het vervolgens efficiënt uit te voeren. Op Facebook en Instagram werden, voorafgaand aan Black Friday, remarketing-advertenties ingezet om mensen die al eens interesse hadden getoond d.m.v. een websitebezoek, terug te krijgen naar de website.

Vervolgens werd dit op Black Friday met remarketing-advertenties nog specifieker aangepakt, door websitebezoekers te benaderen met advertenties op de productcategorie waarin zij reeds interesse toonden. Naast remarketing, zijn er advertenties in Google Ads ingesteld. Ook werd er organisch, dus onbetaald, op de social media-kanalen van Transferpersshop.nl aandacht besteed aan Black Friday en ging er een mailing uit naar de klantendatabase.

Deze database was voorafgaand aan Black Friday al uitgebreid met 90 nieuwe e-mailadressen van mensen die op de hoogte wilden worden gehouden van Black Friday-deals. Het resultaat? Een omzettoename van 117% ten opzichte van Black Friday in het jaar daarvoor!

Tps black friday

2019 vs 2018!

Sinds de Google Ads campagnes in mei 2019 zijn overgenomen, is de omzet vanuit Google Ads flink toegenomen. Waar de Google Ads kosten in de periode mei - december 2019, ten opzichte van dezelfde periode in 2018 nagenoeg hetzelfde zijn gebleven, is de omzet uit Google Ads flink gestegen! In de periode mei - december 2019 is de omzet via Google Ads namelijk met 66% toegenomen t.o.v. mei - december 2018.

ROI

De return of investment (ROI), ofwel het rendement op de investering over de periode mei - december 2019 was maar liefst 1.574%! Over dezelfde periode in 2018 was de ROI 921%.

Kortom, naast de Google Ads omzet die flink is toegenomen, is het rendement uit Google Ads ook sterk verbeterd.


"Met de overname van Google Ads hebben we met Niice enorm veel kennis en flexibiliteit in huis gekregen. De vernieuwde campagnes van Transferpersshop.nl draaien nu een aantal maanden en we zijn enorm tevreden over de eerste resultaten. Relevantere campagnes, een toename in clicks en lagere kosten per conversie. Naast dat de jongens van Niice over veel kennis beschikken, is het een fijne club om mee samen te werken."


- Lars Lenselink - Transferpersshop.nl.

Ook jouw ROI vergroten?

Koffie?

Wil jij ook je onlinemarketing-budget effectiever inzetten en hiermee je omzet en ROI vergroten? Wij bespreken het graag met je!

pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.