moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots

Nedap

Een high-tech bedrijf dat hoogwaardige, innovatieve hard- en softwareproducten creëert met een passie voor technologie en het helpen van mensen, dat is Nedap. Actief in verschillende markten, waaronder healthcare, retail en security management staat altijd één doel centraal: mensen helpen om productiever en succesvoller te zijn in hun werk. Mooi dus, dat toen Nedap een platform wilde lanceren voor het presenteren van hun financieel jaarverslag wij hen mochten helpen!

Nedap jaarverslag
Een digitaal jaarverslag

Het vraagstuk

Nedap is een beursgenoteerd bedrijf, wat betekent dat elk jaar een financieel jaarverslag openbaar gepubliceerd wordt. Voorgaande jaren werd het verslag gedrukt gepresenteerd, maar dit jaar was het tijd voor vernieuwing. Toen Nedap dus naar Frappant ging met de vraag een design te maken voor een jaarverslag, hoorde daar dit jaar ook een online design bij. In samenwerking met Frappant werden wij gevraagd om het gedrukte jaarverslag van 196 pagina’s samengevat weer te geven op 1 website en daarmee een platform te realiseren voor het presenteren van het financieel jaarverslag Nedap 2020. Een mooie uitdaging waar wij graag mee aan de slag gingen!

Overzicht, veiligheid en snelheid

De grootste uitdagingen

Overzicht

Binnen dit project moesten we een paar grote uitdagingen overkomen. Een van deze uitdagingen was het behouden van overzicht terwijl je een jaarverslag van 196 pagina’s omzet naar een website. Onze oplossing om overzicht te houden bij de lange pagina’s was het toevoegen van een inhoudsopgave die altijd in zicht is. Ook voor de subhoofdstukken binnen de pagina’s is een inhoudsopgave toegevoegd, zodat bezoekers snel kunnen navigeren. Als laatste hebben we onderaan elke pagina een navigatie toegevoegd zodat je eenvoudig naar het vorige of volgende hoofdstuk door kan.

Een jaarverslag bestaat daarnaast uit veel tabellen. Omdat tabellen en websites vaak niet de beste vrienden zijn, hebben we een voorvertoon van de tabellen gemaakt die doorlinken naar de PDF’s met meer data en alle tabellen.


Veiligheid

Tijdens het vullen van de data mag uiteraard niemand bij de dag komen aangezien de voorkennis invloed kan hebben op de beurs. Veiligheid was bij dit project dus van belang, wat betekent dat wij een aantal maatregelen hebben genomen. Zo hebben we een 2-factor authentication op het CMS ingesteld, was de preview afgeschermd met wachtwoord én IP-blokkade en daarbij pas te zien na inloggen, wordt het preview domein met een http-auth afgeschermd zodat het niet indexeerbaar is voor zoekmachines en niet beschikbaar voor het openbaar publiek en hebben we een NDA getekend.


Snelheid

Ook snelheid was een grote uitdaging in dit project. De data was pas voor het weekend bekend en dinsdag moesten we live met het jaarverslag. Ons team heeft het weekend doorgewerkt zodat alles op tijd gevuld was en we een mooi resultaat neer konden zetten.

Statisch, headless, toekomstbestendig

Het resultaat

Aan de hand van het design van Frappant hebben wij een statische en headless website gebouwd met Craft CMS. De website beschikt over verschillende matrixblokken die naar wens gevuld kunnen worden en ook de kleuren van titels, teksten en achtergronden zijn naar wens aan te passen. Dit zorgt voor een speelse weergave van het jaarverslag, maar biedt ook een mooie basis voor de komende jaren. Een mooi, toekomstbestendig resultaat dus!

Nedap, Frappant & Niice

De samenwerking

De website voor het jaarverslag van Nedap is gemaakt op basis van het offline design van Frappant. Dit design gaf ons handvatten voor het online verslag, waarop wij het zijn gaan finetunen zodat het beter aansluit en responsive goed werkt. Dit project is dus in nauwe samenwerking met Frappant gerealiseerd. We waren tijdens het project gebonden aan een strakke planning en hoewel de website snel en goed stond, kwam de content pas laat. Door geweldige inzet van het team konden we live op de geplande dag. Normaal heb je geen invloed op de planning van een livegang omdat DNS 24 uur kan duren, maar omdat livegang op het juiste moment hier erg belangrijk was is dit opgelost door het jaarverslag eerder live te zetten met een blokkade. Dankzij een gesmeerde samenwerking kon een resultaat worden neergezet waar alle partijen trots op kunnen zijn.


"Nog niet eerder hebben we zoveel – positieve en lovende – reacties gekregen op een jaarverslag van zowel collega's als externe relaties." - Liesbeth Hondelink (Sr. Professional Corporate Communications)


Plan een uurtje in!

Een vrijblijvende videocall?

We komen natuurlijk graag bij je op locatie voor een fysieke afspraak. Liever eerst een videocall inplannen? Via onderstaande knop plan je direct een moment in bij onze strateeg Bas.

Tijdens de volledig vrijblijvende videocall van ongeveer een uur kun je vragen stellen aan Bas over jouw website, webshop, digitale strategie en meer. Samen kijken jullie naar jouw vraag, twijfels of plannen, om aan het einde van de call tot een passend advies te komen. Zonder ergens aan vast te zitten natuurlijk!

Fysieke afspraak? Neem contact met ons op via de mail of bel 0544 - 22 11 22. Direct een call inplannen? Dat kan hier!

niice online videobellen
pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.