moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
sluiten
moving gradient dot moving gradient dot

Hoe wij jouw doelgerichte website realiseren

Floris - Apr 5, 2017 - 5 Minuten
Craft CMS

Flashback naar beginfase

Inmiddels zijn wij alweer ruim twee jaar onderweg en onder andere zeer actief in het ontwikkelen van websites, webshops en digitale platformen. In de beginfase toen we vers uit de schoolbanken kwamen grepen we de tools die voor het grijpen lagen. Zo maakten we destijds websites met het blogging systeem Wordpress, gebruikten we bijvoorbeeld te veel plugins en hier maakten we soms onnodig moeilijk voor onszelf en de klant. Al snel kregen we in de gaten dat je een stabiele basis nodig hebt, wanneer je als internetbureau groeit. Zodat je bijvoorbeeld de code van collega’s onder elkaar gemakkelijk kunt aanvullen en verbeteren. In deze zoektocht naar een goed Content Management Systeem (CMS) hadden wij een aantal keuzes. We konden ervoor kiezen om zelf een CMS te bouwen en deze naar eigen inzicht inrichten, onderhouden en optimaliseren. Of we kozen ervoor niet simpelweg het wiel opnieuw uit te vinden. We gingen opzoek naar een betrouwbare leverancier die past bij onze eisen en wensen. Al snel las ik veel berichten over Craft. In het voorjaar van 2015 hebben we de eerste case gedraaid met dit CMS. De klant was tevreden en wij waren erg enthousiast over de eenvoud. Zowel voor de klant als in de daadwerkelijke development, het is dan ook geen Wordpress waar je standaard thema’s kan maken en alles door plugins kado krijgt. Het paste bij ons uitgangspunt: ”Maatwerk leveren aan de klant voor het best haalbare resultaat”. Natuurlijk was het in de beginfase nog veel uitzoeken, lezen en begrijpen maar al snel hadden we een ontwikkelstraat die speciaal ingericht is voor Craft installaties.

Craft CMS gebruiksvriendelijk

Wat is er dan zo bijzonder aan Craft CMS?

Craft is een gebruiksvriendelijk CMS dat wij helemaal naar eigen wens kunnen inrichten en optimaliseren, zo kunnen wij zonder dirty work arounds voldoen aan de wensen van de klant. In tegenstelling tot Wordpress waar je plugins voor functies als meertalige ondersteuning of caching nodig hebt beschikt Craft hier van zichzelf al over. Een simpele “Live Preview” laat de door jouw aangepaste teksten of afbeeldingen direct zien zonder dat jouw bezoekers dit al zien. Ik kan hier nog lang over doorpraten, dus mocht je er meer over willen weten dan vertel ik hier graag met alle plezier meer over.

De daadwerkelijke ontwikkeling van jouw website.

Na onze brainstormsessie en veel contact met het design en strategie team komt het met behulp van InvisionApp bij de ontwikkelaars terecht, hier komt het design tot leven. Dit gebeurt door een aantal vernuftige type kunsten. Vervolgens wordt er met een grote glimlach op het gezicht van mij of een collega de website gerealiseerd. Door gebruik te maken van precompilers (verkorte schrijfwijze van code) en andere en speciale tools maken wij code die klaar is voor de toekomst. Zogeheten Don’t Repeat Yourself (DRY) coding is voor mij en mijn collega’s altijd een leuke uitdaging. De code zoveel mogelijk proberen te hergebruiken. Zodat je weinig schrijft, veel bereikt en bij mogelijke aanpassingen toch snel kan schakelen.

Bij oplevering van een testversie voor jou hebben ik en andere collega’s altijd een controle moment. Hierin behandelen we de opgeleverde code, kijken we wat we van elkaar kunnen leren en geven we elkaar tips. Zo weten we zeker dat we iets hebben gebouwd waar iedereen achter staat. Na deze controle laten we jouw website los in onze speeltuin: de development server. Hier wordt de website aan een serie testen ondervonden en worden de afbeeldingen verkleind en scripts en style bestanden gecomprimeerd. Wanneer er een melding komt in ons interne messaging programma (voor de nieuwsgierige: Slack) dat de website klaar staat voor jou dan krijg je dit snel te horen.

bloemencorso app lichtenvoorde

Wat hebben we dan voor jou gebouwd?

De nieuwe website is uniek doordat deze op maat voor jou is gemaakt. Een website die snel, slim en gebruiksvriendelijk is voor zowel jou als de bezoeker. Eentje waarmee je klaar bent om conversies te scoren en je verhaal op internet kunt delen. Bovendien is Craft een CMS waar vervolgens flink aan doorontwikkeld kan worden. Hier hebben wij standaard alle opgeleverde Craft sites op ingericht. Zo is het mogelijk om een webshop te integreren met Craft Commerce. Daarnaast zijn wij ook bezig met het integreren van Craft als een zogeheten headless CMS. Waardoor je jouw geschreven blogs of andere content kan verspreiden naar een eigen iOS of Android app.

Nieuwsgierig geworden hoe jouw nieuwe website, app, webshop of ander digitale product er met behulp van onze kennis voor jou meerwaarde kan bieden?

pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.