Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.
Digital design

In het strategisch plan hebben we samen omschreven wat jouw organisatie online nodig heeft om de gedefinieerde doelstellingen te bereiken. Nu gaan we dat visueel maken!

Onze designers weten het gevoel en die beleving die jij uit wilt stralen, perfect om te zetten naar een gaaf design. Voor die gebruiksvriendelijke website die precies bij jouw organisatie past, die mooie conversiegerichte webshop of die webapplicatie die jouw werkprocessen efficiënter maakt. Maar ook op een toffe nieuwsbrief, opvallende socialmedia-content of aantrekkelijke online banners kunnen onze designers flink losgaan.

Voor jouw nieuwe webshop, website of webapplicatie bepalen we samen eerst alle benodigde functionaliteiten in een requirementsessie. Zo weten onze creatievelingen precies wat zij in de designs moeten verwerken. Dat doen zij in de volgende stappen:

Overzicht van functionaliteiten en vereisten

1. Functioneel ontwerp

Wat moet je website, -shop of -applicatie precies gaan doen? Welke functionaliteiten komen daarbij kijken en moeten dus ontworpen en ontwikkeld worden? Al dit soort vereisten worden vastgelegd in een functioneel ontwerp, zodat we samen toewerken naar hetzelfde gezamenlijke doel.

Overzichtelijke blauwdruk

2. Wireframe

Hoe ziet de oplossing eruit qua functionaliteiten, structuur en hiërarchie? We schetsen in deze fase een overzichtelijke blauwdruk van je website, -shop of -applicatie, zonder dat we afgeleid worden door design. Dit doen wij volgens het mobilefirst-principe. Door de smartphone als uitgangspunt te nemen, moeten we focussen op de belangrijkste elementen van de website of -shop om het juiste verhaal te vertellen. Het scherm van een smartphone is immers nogal wat kleiner dan dat van een desktop. Zo maken we de juiste keuzes over de volgorde waarin elementen worden weergegeven. Daarna werken we aan formaten voor tablets en desktops.

Uiteraard zorgen we ervoor dat jouw website, -shop of -applicatie responsive is, zodat ieder formaat scherm een optimale beleving biedt. Websites en webshops die volgens het mobilefirst-principe ontworpen zijn en optimaal werken op alle formaten schermen, worden tevens door zoekmachines beloond met een hogere ranking.

Creatie en presentatie

3. Conceptdesign

Na het uitwerken van het wireframe, kan er aan het visuele plaatje gewerkt worden. Onze designers gaan aan de slag om die juiste look & feel te realiseren, voor de website, -shop of - applicatie die perfect bij jouw organisatie past. Om te toetsen of we direct dat juiste gevoel weten neer te zetten, presenteren we je een concept waarin een aantal belangrijke pagina’s en elementen zijn uitgewerkt. Zitten we op één lijn en raken we de juiste snaar? Samen kijken we er kritisch naar, zodat we tijdig kunnen bijsturen indien nodig.

User Interface & User Experience

4. UI & UX design

Na het verwerken van de feedback die uit de meeting komt, is het tijd om het design echt tot leven te brengen. Het design van het User Interface (UI) toont het visuele plaatje, dat de doelgroep direct moet aanspreken. De User Experience (UX) gaat juist over de beleving op de website, -shop of -applicatie, de effecten die erin zitten en de manier waarop een bezoeker er zo soepel mogelijk doorheen kan manoeuvreren. Onderdeel van het UX design is het Interaction Design, waarbij de juiste effecten en interacties in de website of webshop geïntegreerd worden, om het geheel naar een hoger niveau te tillen en de optimale gebruikservaring te realiseren. De uitgewerkte designs plaatsen we in InVision, een handige tool waarin jij direct je feedback kunt geven.

Testgroep

5. User Tests

We werken intensief samen aan het definitieve design van je webshop, -site of -applicatie, maar het is verstandig om ook eens extern te testen of we de juiste weg bewandelen. Zo houden we onszelf scherp en kunnen we verbeterpunten in een vroeg stadium ontdekken. Wanneer vijf personen in een user test een prototype testen, waarin de basis-interacties volledig verwerkt zitten, kunnen 85% van de mogelijke verbeterpunten al aan het licht komen.

Laatste loodjes

Interne check en optimalisatie

Na de user test, checken we de designs zelf nogmaals. We schuiven developers en online marketeers aan om te checken of alles technisch haalbaar is en of alles goed is geoptimaliseerd voor SEO en conversies. Alle verbeterpunten en optimalisaties die uit de tests naar voren zijn gekomen, verwerken we in de designs. Dit is het laatste moment dat het nog kan zonder een al te grote tijdsinvestering, want zodra we in de development-fase zitten, zijn wijzigingen kostbaar!

Ready for take-off

Oplevering bij development

Het functioneel ontwerp, design en de style guide (fonts, kleurgebruik, headings, etc.) worden overgedragen aan onze developers. Samen lopen we hier nog een laatste keer doorheen. Is alles haalbaar en waar komen al die toffe effecten? Alles gecheckt? Hoppa, aan de slag developers!

Digital Development

Design Case

pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
Ami website design sprint niice digital marketing
In 5 dagen naar
een getest design
Met een
Design Sprint
Design sprint met

AMI Kappers

Lokaal en persoonlijk blijven met 105 vestigingen: AMI Kappers lukt ‘t! In een designsprint van vijf dagen werkten we toe naar een prototype.