moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots

Ambitieuze samenwerking met Fieldpiece voor Europese marktverovering

Het Amerikaanse bedrijf Fieldpiece bestaat al 30 jaar. Hun doel? Installateurs in het veld helpen. Als de producten die zij leveren het niet beter maken voor de vaklui, dan maken ze het niet. Een mooie missie, die ze ook naar Europa wilden brengen.


Op zoek naar een marketing partij om hun producten hier aan de man te brengen. Niice was snel gevonden, maar de route die volgde was anders dan verwacht. Dit is hoe wij samen van hun verhaal een succesverhaal maken!

Fieldpiece Niice Digital Marketing Final 6834

Een Europees team en een marketing vraagstuk

Fieldpiece richt een Europees team op, gevestigd in Doetinchem. Waarom? Nu zij een gevestigde naam zijn in Amerika, willen zij ook de Europese markt gaan veroveren. Het Europese team schakelde ons vervolgens in voor de marketing.

Nu is Fieldpiece een partij die technische producten levert die veel informatie en uitleg vereisen. Ze willen in Europa de markt veroveren, wat betekent dat je met meertaligheid te maken krijgt. Bovendien heeft Fieldpiece een indirect verkoopmodel met dealers en eindgebruikers.


Strategische vraagstukken leiden tot meer dan marketing

Dit zorgt ervoor dat onze samenwerking al snel verder gaat dan marketing. We tackelen de volgende vraagstukken:

  • Hoe zorgen we dat mensen weten wat onze producten doen en hoe zij ze moeten gebruiken?

  • Hoe bereiken we de verschillende doelgroepen op de juiste manier? In de juiste taal?

  • Kunnen we alle informatie die dealers nodig hebben beschikbaar maken?

  • En hoe krijgen we de volledige Customer Journey in beeld?

Oplossing 1

4 oplossingen voor Fieldpiece, de dealers en eindgebruikers

De samenwerking had een uitdagende start, want toen we in gesprek gingen over aanpassingen die nodig waren voor de site, bleek het aanpassen van de Amerikaanse website veel geld en tijd te kosten. We besloten in korte tijd zelf een website te bouwen, zodat we snel meer gas kunnen geven met marketing. Nadat we deze MVP (minimum viable product) hadden ontwikkeld, konden we aan de slag met de doorontwikkeling van de website.

Voor de content op de website schakelden wij Liike in. De content was Amerikaans en sloot niet aan op de Europese doelgroep. Liike heeft content geschoten voor de website, maar ook voor de socials en advertenties. Bovendien hebben ze de productfotografie van Fieldpiece overgenomen, zodat Fieldpiece de focus kon leggen op het uitbreiden van het dealernetwerk in Europa!

Fieldpiece Liike Gecomprimeerd 00478
Digital happiness voor Fieldpiece

Een brandportal, MyFieldpiece en Fieldpiece University

Gedurende de gesprekken met Fieldpiece zagen wij gigantische kansen op het gebied van procesoptimalisatie. De website was nog maar het begin. Wij begonnen structureel door te ontwikkelen voor drie platforms - elk met een eigen doel en eigen doelgroep. Tools om van Fieldpiece’s push strategie een pullstrategie te maken.

3 verschillende platforms

pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.

My Fieldpiece voor eindgebruikers

Het succes van de website en marketing leidden tot de vervolgvraag: wie is onze eindgebruiker, welke producten hebben zij, en hoeveel?

Als antwoord bouwden wij een digitale omgeving voor de eindgebruiker waar zij hun producten kunnen registreren, maar ook de garantie aanvragen kan de eindgebruiker in dit portal beheren. Daarnaast vinden zij hier handleidingen, nieuwsbrieven, tips, maar ook ondersteuning bij problemen. Wel zo handig bij organisaties met een groot aantal Fieldpiece producten!

Het grootste voordeel voor Fieldpiece hiervan is de data die ze nu kunnen verzamelen over eindgebruikers. Op basis van data kan Fieldpiece strategische keuzes maken om bijvoorbeeld verder op te schalen en ze kunnen zo de complete Customer Journey in kaart brengen.

Fieldpiece Liike Gecomprimeerd 00311

Een brandportal gericht op de dealers

Fieldpiece wil haar dealers zo veel mogelijk ontzorgen op het gebied van sales en marketinguitingen voor de Fieldpiece producten, om zo onderscheidend te zijn t.o.v. andere aanbieders. Voor dealers is het dus erg belangrijk dat zij alle informatie beschikbaar hebben die nodig zijn voor de sales van producten. Denk aan productfoto’s, producten, handleidingen, brochures… In de brandportal kunnen zij dit allemaal vinden en krijgt Fieldpiece inzicht in welke dealers welke producten verkopen én welke documenten zij daarvoor gebruiken. Daardoor leert Fieldpiece wat (waar) werkt en wat niet. Bovendien hoeven de dealers deze informatie nu niet steeds op te vragen en bespaart Fieldpiece dus tijd en geld.

Fieldpiece Linum 02973 1

Fieldpiece University

In Amerika was al sprake van een Fieldpiece University. Om ambassadeurs, dealers en gebruikers op te leiden over de producten van Fieldpiece, hebben wij nu ook een Fieldpiece University voor Europa gebouwd. Een e-learning platform waar ze de gebruiker mee op gang helpen, zorgen dat hun producten op de juiste manier gebruikt worden en daardoor ook het merk binnen de Europese markt versterken.

Fieldpiece Liike Gecomprimeerd 00478

1 portaal voor Fieldpiece en 4+ voordelen

De drie platforms zijn gekoppeld aan 1 portaal. Dit levert zowel voordelen voor de eindgebruiker als voor Fieldpiece op. waar de eindgebruiker kan inloggen op alle 3 de systemen, waardoor alle data op één plek opgeslagen wordt. Met die data kan Fieldpiece van haar push-strategie overgaan op een pull-strategie, ze weten nu immers hoe ze dealers en gebruikers aan kunnen trekken.

Maar de platforms en dat portaal leveren meer voordelen op:

  1. Altijd de juiste informatie beschikbaar voor de juiste personen, waardoor Fieldpiece tijd en geld bespaart in service.

  2. Inzicht in de journey en dus de kans om elke doelgroep op de juiste manier te benaderen.

  3. Enthousiaste gebruikers leiden tot meer naamsbekendheid en meer bereik in Europa.

  4. Doordat alle systemen aan elkaar gekoppeld zijn, kan Fieldpiece eenvoudig opschalen door nieuwe dealers en eindgebruikers toe te voegen!

Fieldpiece Liike Gecomprimeerd 00438

Meertaligheid voor alle oplossingen

Fieldpiece is in heel Europa actief, wat betekent dat ze een meertalig publiek hebben. Daarom hebben we alle oplossingen meertalig beschikbaar gemaakt met behulp van een DeepL integratie. Fieldpiece kan met één klik op de knop een pagina vertalen. Snel en effectief!

Een goede samenwerking met marketing was hiervoor van groot belang. Want een vertaling is het begin, maar hebben we alles goed ingesteld en lopen we nu SEO technisch geen kansen mis? Dankzij een nauwe samenwerking tussen onze teams konden we een optimaal resultaat leveren.

digital happiness

Nog meer happiness in deze samenwerking

In deze samenwerking kijken wij continu vooruit, terwijl we met elk facet rekening houden. Ook nu zijn we bezig met de digitale transformatie van Fieldpiece, ditmaal gericht op het reparatieproces. Hier valt veel tijd en manueel werk te winnen, wat neerkomt op ongeveer 1fte per week.

De successen die we samen al hebben bereikt, hebben we te danken aan een mooie samenwerking. Flexibiliteit, betrokkenheid en veel contactmomenten stellen ons in staat om snel en effectief in te spelen op nieuwe wensen en nieuwe kansen. Zo blijven we samen werken aan digital happiness. Voor Fieldpiece en dus voor ons!

pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
Niice Bas
Strateeg & New Business

Bas Stortelers

Ik ben elke dag op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en toekomstige trends die de digitale wereld te bieden heeft.

Benieuwd naar de kansen van de digitale wereld voor jouw organisatie? Neem gerust contact met mij op.

Niice Thijs
Strateeg & Project Manager

Thijs van der Heijden

Als digital strateeg zorg ik er bij Niice voor dat alles wat we voor jou doen op het gebied van design, development en online marketing, gebaseerd is op een doordachte strategie. Onbezonnen beginnen aan de ontwikkeling van oplossingen of online marketing, is namelijk de formule voor mislukking. Ik zorg ervoor dat onze diensten daadwerkelijk bijdragen aan jouw behoeften en doelen op de lange termijn.

Het strategisch fundament is de basis voor het realiseren van maximaal online succes!

Niice Anke
Happiness Manager

Anke Penterman

Als Happiness Manager zorg ik bij Niice voor ondersteuning op kantoor en zet ik me in voor het vitaal houden van de organisatie. Variërend van organiseren, plannen tot zorgen voor de beste werksfeer. Overzicht houden van HR activiteiten en administratieve werkzaamheden tot het ontvangen van klanten. Op naar nog meer "Happiness" op de werkvloer.

Niice Danielle
Happiness Manager

Daniëlle Starte

Als Happiness Manager probeer ik werken bij Niice elke dag fijner te maken. Niet alleen door leuke uitjes en gezellige momenten te organiseren. Ook al zijn die héél belangrijk.

Nee, vooral door te zorgen voor een efficiënte werkomgeving. Door administratie, HR-activiteiten, interne communicatie, attenties, planningen maak ik het werk van mijn collega's leuker. En dat maakt mij én klanten weer blij!

Niice Sjoerd
Digital Marketeer

Sjoerd Pijnappel

Als Team Lead Digital Marketing help ik jouw stip op de horizon te bepalen en zorg ik ervoor dat zowel het Marketing Team als jouw organisatie focus hebben. Optimaal met elkaar richting die stip werken, daardoor worden resultaten behaald en successen samen gevierd. Waar wil jij naar toe groeien? Laat het mij weten.

Niice Nick
Digital Marketeer

Nick Jansen

Als digital marketeer bij Niice zorg ik, samen met het team, ervoor dat jouw organisatie online beter zichtbaar is. Ik houd mij binnen dit team voornamelijk bezig met social advertising. Of het nu gaat om Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest Ads, ik denk graag met je mee over de kansen op het gebied van social ads! Met een goed doordachte strategie en een kritische blik op de resultaten halen we zoveel mogelijk resultaat uit het gestelde budget.

Niice Emma
Copy & Content Writer

Emma van Rijn

Als copy writer help ik mooie bedrijven hun verhaal te vertellen. En dat verhaal vindbaar te maken voor iedereen die het moet lezen. Dat doe ik met teksten die je lezer raken, die hen tot fan, volger of klant maken. Teksten geschreven met jouw doel en doelgroep in het achterhoofd.

Wat de boodschap die je wil delen ook is - kort of uitgebreid, op je website of via social media - door samen te werken zetten we jouw verhaal uitgedacht, pakkend en compleet op 'papier'!

Niice Rick
Digital Marketeer

Rick Arink

Als digital marketeer bij Niice zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de juiste mensen jouw website of webshop vinden. Ik ben breed georiënteerd en heb kennis van verschillende disciplines binnen de online wereld. Ook blijf ik door mijn leergierige houding voortdurend op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen. Gaan we aan de hand van een doordachte strategie samen voor online succes?

Floris niice
Developer

Floris Wijgergangs

Als digital developer zorg ik er bij Niice voor dat jouw webshop, website of webapplicatie een gebruiksvriendelijk, schaalbaar en veilig geheel wordt. Welke functionaliteiten passen bij jouw wensen? Waar komen de effecten die het design tot leven laten komen? Hoe wordt alles zo gebruiksvriendelijk mogelijk, voor zowel bezoeker als gebruiker?

Op deze vragen bijt ik me vast, totdat de perfecte oplossing staat die van alle formaten schermen afspat.

Jasper Niice
Support Development

Jasper van Naarden

Vragen? Problemen? Feedback? Mij wel bellen! Als support developer bij Niice heb ik één doel: jou een geweldige beleving bezorgen als je onze klantenservice belt.

Ik ben het eerste aanspreekpunt bij uitdagingen en zorg zelf of door samen te werken met ons team voor efficiënte, effectieve oplossingen. En als je dan aan het einde echt geholpen bent? Dan ben ik blij. Succes voor ons allebei!

Niice Judith
Digital Marketeer

Judith Woordes

Als digital marketeer bij Niice zorg ik ervoor dat jouw organisatie online beter zichtbaar is! Dat doe ik met het schrijven van landingspagina’s, advertentieteksten, de juiste zoekwoorden en gerichte advertenties. Alles om jouw website of webshop meer onder de aandacht te brengen bij de juiste mensen met het juiste bericht. Heb jij een SEO, SEA of content vraagstuk? Dan spreken we elkaar vast snel!

Niice Luuk
Digital Marketeer

Luuk Vossers

Als junior online marketeer bij Niice houd ik me, samen met collega’s, bezig met online groei
voor jouw bedrijf. Dagelijks focus ik mij met name op het schrijven van content, het bijhouden van sociale media kanalen en het analyseren van
data. Niice en ik zijn een match, omdat ik bij Niice de kans krijg om mijzelf te ontwikkelen als online marketeer. Op het gebied van SEO, SEA en content marketing.

Het meedenken en realiseren van oplossingen voor jouw groei, daar krijg ik energie van!

Niice Ayla
Content strateeg

Ayla Goossens-Everink

Als content strateeg bij Niice ga ik bezig met jouw merkverhaal. Hierin zijn doel, doelgroep én boodschap enorm belangrijk. Ik krijg veel energie van het uitwerken van een goede contentstrategie en klim graag in de pen (of het toetsenbord 😉) om mooie verhalen om te zetten in blogs, e-books, landingspagina’s, whitepapers en meer! Een goede planning hierbij vind ik erg belangrijk.

Dus: wat is het verhaal dat jij graag wil delen?

Niice Sander
Digital marketeer

Sander Huting

Hoe kunnen we jouw helpen om je bedrijfsdoelen te behalen? Als digital marketeer ben ik constant opzoek naar online (groei-)kansen voor onze klanten. Mijn focus ligt op het genereren van leads en het verbinden van ondernemers zoals jij met hun doelgroep. Met natuurlijk als doel dat jij jouw bedrijf kan uitbreiden!

Niice Tim
Product Owner

Tim Geerdinck

Als Product Owner ben ik de schakel tussen business en techniek. Jouw wensen help ik vertalen naar oplossingen die wij met onze webteams realiseren.

Uiteraard hoort daar een juiste communicatie, begeleiding en vooruitkijkende blik bij; vanuit mij en vanuit jou! Samenwerken is voor mij cruciaal. Zullen wij beginnen?

Niice Jorn
Developer

Jorn Wildenbeest

Binnen Niice heb ik, als digital developer, de belangrijke taak om jouw website, webshop of webapplicatie in topconditie te brengen en te houden. De ontwerpen van onze designers zet ik om in een goed functionerend, gebruiksvriendelijke en veilig geheel.

Hoe kunnen we jouw websitebezoekers de juiste ervaring geven? Werkt jouw webshop op elke browser en op elk apparaat? Wordt het aantal problemen tot een minimum beperkt en snel opgelost? Samen met de andere developers bijt ik mij hierop vast, zodat jij zorgeloos door kunt!

Niice Mike
Digital designer & No-code specialist

Mike Dusseldorp

Elke dag werk ik als designer en no-code specialist voor en aan merken die zich willen onderscheiden met top-notch design, innoverende no-code oplossingen & award winning websites.

Ik probeer de lat altijd hoger te leggen, zo creëren we samen merken die digitaal opvallen in de massa. Klaar om je te onderscheiden?

Niice Toni
Developer

Toni Alilovic

Als digital developer bij Niice vertaal ik de mooiste ontwerpen naadloos naar een eindproduct om trots op te zijn. Websites, webshops, webapplicaties, alle designs breng ik tot leven tot een gebruiksvriendelijk en veilig geheel.

Werkt jouw website op elke browser hetzelfde? Hebben jouw websitebezoekers de ervaring waar jij op hoopt? Passen alle functionaliteiten bij jouw wensen en komen de designs optimaal tot hun recht? Daar houd ik mij mee bezig, zodat jij je zorgeloos op jouw werk kunt richten!

Niice Mik
Developer

Mik Wijnen

Als developer bij Niice werp ik mij dagelijks op het functioneren van websites, webshops en webapplicaties. Werkt je website snel, goed en op elk apparaat? Is je webshop wel gebruiksvriendelijk? En is het aantal problemen tot een minimum beperkt?

Ik focus mij op vragen als deze, zodat jij zorgeloos verder kan met jouw werkzaamheden. Altijd met het doel om jouw websitebezoekers een geweldige ervaring te geven.

Niice Gerben
Developer

Gerben Kraayenhof

Als developer zet ik me bij Niice in om jouw website of webshops niet alleen draaiende te houden, maar optimaal te laten presteren. De rest van de tijd zit ik in de schoolbanken, om jullie straks nóg beter te kunnen helpen. Natuurlijk met uiteindelijk doel om zelf als volwaardig developer ook projecten af te ronden en jouw wensen zo vet mogelijk te realiseren!

Niice Sil
UI & UX Designer

Sil Eggink

Als UI & UX designer bij Niice zorg ik ervoor dat het gevoel dat jij wilt overbrengen en het doel dat jij wilt bereiken omgezet wordt in beeld. Beeld dat niet alleen doordacht is, maar ook de aandacht grijpt! Op basis van jouw doelen ga ik aan de slag met een gaaf design voor die gebruiksvriendelijke website die perfect aansluit op jouw organisatie, die conversiegerichte webshop of een webapplicatie voor efficiëntere werkprocessen. Ik zorg voor een design dat jouw doelgroep direct aanspreekt. Ready to rumble!?

Niice Ken
UI & UX Design en Developer

Ken Kamperman

Die website waar je mond van open valt, waar Google dolblij van wordt en waar doorontwikkeling op de lange termijn geen probleem vormt. Die goed doordachte producten wil ik neerzetten als UI & UX designer en front-end developer. Met een achtergrond in design en een flinke interesse in web ontwikkeling help ik een efficiëntere workflow te realiseren voor onze projecten, voor jou en de collega developers. Alles voor een gepolijst en kloppend resultaat. Klaar voor?

Niice Imme
Developer

Imme Maas

Websites die lekker op het oog vallen met toffe interactiviteit, daar wil natuurlijk iedereen naar kijken. In mijn bijbaan als developer bij Niice leer ik hoe ik de gaafste designs om kan zetten in een logische, schaalbare en levende website. Door fouten te maken en zelf weer op te lossen krijg ik een echte kick! Daardoor komt de realiteit om zelf als front-end developer aan de slag te gaan steeds dichterbij, zodat ook ik binnenkort de vetste websites kan bouwen.

Kaat de kantoorhond
Debiteurenbeheer

Kaat

Als chef debiteurenbeheer bij Niice speur ik dagelijks het hele kantoor door. Ik ben hier blijven hangen na mijn snuffelstage en inmiddels ben ik hier niet meer weg te denken. Ik verbind de marketeers, developers en designers met mijn sociale persoonlijkheid met gemak. Bovendien zorg ik dagelijks voor minder stress op de werkvloer, meer gezelligheid én extra beweging tijdens de wandelingen. Heb jij een afspraak met één van mijn teamleden? Dan zorg ik voor een warm welkom. Je merkt het: voor de belangrijkste taken op kantoor ben je bij mij aan het juiste adres!

Niice Lynn
Stagiair

Lynn Reimes

Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, start ik een nieuw avontuur in de Achterhoek. Tijd om - na het levendige hotelleven te proeven - te groeien in iets heel anders: digitale marketing. Hospitality zit in mijn bloed. Dat ga ik bij Niice inzetten om campagnes te ontwikkelen die niet alleen effectief zijn in het bereiken van de doelgroepen, maar ook een warme en gastvrije/klantvriendelijke sfeer uitstralen!

Niice Jengo
Developer

Jengo Wiegerinck

Als developer bij Niice houd ik mij bezig met het goed laten functioneren van websites, webshops en webapplicaties. Ik vind het leuk om mooie designs om te toveren naar een interactieve, levendige, schaalbare en optimaal presenterende website. Mijn doel is om jouw gebruikers een goede ervaring te geven op een website.

pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.