moving gradient dot moving gradient dot
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots
random background dots

Een workation in de franse ardennen

Emma - May 30, 2023 - 8 Minuten

“Ik organiseer een workation in het buitenland, wie gaat er mee?”


De wens leefde al jaren onder het team, maar bleef na een mislukte poging met dank aan corona anno 2020 liggen. Tot Floris het heft in eigen handen nam op 20 januari dit jaar, tijdens de nieuwjaarsborrel.


Interesse werd gepeild, plannen werden gesmeed en op 6 mei was het eindelijk zover: negen enthousiaste collega’s vertrokken voor zeven dagen naar een villa in de Franse Ardennen. Hoe dat beviel vertellen we in deze blog! Spoiler: het was één groot succes.

Workation verticaal 12
Wie, wat, waar, wanneer?

The deets

 • Bas, Emma, Floris, Jim, Jorn, Judith, Rick, Roel, Sil

 • Werken, sporten, lachen, huilen en feesten

 • De watermolen van Tourteron

 • 7 t/m 13 mei 2023

Hoe werkt zo’n werkweek?

Dat was natuurlijk de grote test. Werken we wel efficiënt op een andere locatie, met andere voorzieningen, zonder duidelijke werkplekken? En houden we tegelijkertijd genoeg tijd over om van die werkweek een onvergetelijke tijd te maken?

Het korte antwoord is ‘ja’, maar ons enthousiasme vraagt om een uitgebreider antwoord.

Workation verticaal 7

een werkdag in de ardennen

De eerste werkdag zaten de fanatiekelingen om 6 uur achter de laptop te werken. Dat werkte aanstekelijk en resulteerde erin dat iedereen tussen 6 en half 8 met zijn of haar werkdag begon. Verspreid door het huis waren de collega’s te vinden, achter een bureau, aan de eettafel of op de bank.

Doordat iedereen gemotiveerd was om na de lunch leuke dingen met elkaar te doen, werd keihard gewerkt. Dagelijks klapten we rond 2 uur de laptops dicht, lunchten we samen of tijdens het afronden van de werkzaamheden, en was het tijd voor het ‘echte’ werk!

Funfact: zelfs weken na het remote werken is deze groep collega’s nog als eerste op kantoor te vinden elke ochtend.


work hard, play harder

Kampvuren bouwen, koken, sporten en spelletjes spelen; dat zijn de dingen die we onthouden hebben van deze week. Maar wat moet je je daar dan bij voorstellen?

pijltje-links-witCreated with Sketch.
pijltje-rechts-witCreated with Sketch.

Dag 1

en route!

Het moment is eindelijk aangebroken: we gaan op pad! In twee auto's vol eten voor onderweg, leuke mensen, tassen en koffers gaat de eerste groep op weg naar de Ardennen. Jim en Rick vertrekken een dag later met een busje vol schermen en extra’s.

Bij aankomst kijken we onze ogen uit, verdelen we de kamers en stapt iedereen de auto's weer in: tijd voor boodschappen. “Met alle 7 door de supermarkt, is dat een goed idee?” Nee, maar ook dat was een ervaring.

We sluiten de dag af door samen pizza's te bouwen, om het kampvuur te zitten en mooie verhalen te vertellen. Uiteraard met kampvuur-hitjes op de achtergrond.

Workation verticaal 21

dag 2

fietsen, hiken en vallen

Onze eerste volle dag in de Ardennen en direct onze laatste volledig vrije dag. Dat moeten we benutten!

Sommigen sliepen uit, anderen maakten de eerste kilometers op de fiets en weer een deel begon de dag met krachttraining. En daarna? Tijd voor een wandeling. Tenminste, dat dachten we. Uiteindelijk liepen we 10 kilometer berg af en weer op, 2 uur lang door de constante regen, met 4+ valpartijen als gevolg. En wat hebben we gelachen, gezeurd en genoten.

Na een warme douche, het arriveren van onze missende collega's en een goede maaltijd zat er nog maar 1 ding op: tijd voor kampvuur nummer 2!

Workation verticaal 17

dag 3

klein ritje

Om 6 uur 's ochtends zaten Floris en Emma klaar op de bank met de laptop op schoot. Om half 8 was het hele team keihard aan het werk, want die middag hadden we weer plannen! Werken in zo'n andere omgeving, in zo'n andere opstelling, heeft bijzondere gevolgen. Het was makkelijker om te overleggen met elkaar, het was makkelijker om in volledige focus te knallen, en om 2 uur was iedereen klaar met hun werkzaamheden.

Boodschappen werden gedaan, de tong-op-het-asfalt-tour werd gemaakt met camera crew die in de auto mee reed en de thuisblijvers vermaakten zich met yoga en een goed boek.

Volgens mij kun je inmiddels wel raden wat we aan het eind van de dag deden?

Workation verticaal 23

dag 4

zonnetjes in huis

Niet de meest zonnige dag. Maar dat mag de pret niet drukken!

 • We werkten
 • We bakten banaanbrood
 • De buikspieren werden getraind
 • Sil en Bas fietsten nog een rondje
 • De groep work-out voor woensdagochtend 6.30 werd voorbereid
 • We planden een uitje voor de volgende dag
 • Speelden spelletje na spelletje
 • We zaten rond een kampvuur
 • En we gingen tevreden naar bed!
A niice workation 8

dag 5

work-outs & charleville-mézières

Om 6.30 stond iedereen klaar: een rondje van 2.4 kilometer hardlopen berg op en af, push-ups, sit-ups, mountainclimbers, burpees, jumping-jacks, squats, yoga... Helemaal afgemat konden we fris met de dag beginnen!

En wat voor een dag.

Om 3 uur vertrokken we naar Charleville-Mézières, een stad in de buurt. Het weer zat mee en we trokken van terras naar biertuin om vervolgens een bar-boot op te stappen. En na een bezoekje aan een restaurant en een gezellige terugrit hebben we het feest nog even dubbel en dwars doorgezet.

A niice workation 7

dag 6

de laatste volle dag

Donderdag, de laatste volle dag, hadden we geluk. Precies toen we onze laptops dichtklapten na weer een succesvolle werksessie, brak de zon door. We brachten de middag door in de tuin met yoga, buikspiertraining, hardlopen, fietsen, een potje kubben, koken en eten onder de zon.

Bij het kampvuur was het die avond eindelijk tijd voor Weervolven. Al de hele week stelden we het uit, maar niet langer! En toen na 1 potje de regen uitbrak, hebben we binnen nog talloze spelletjes gedaan. Floris stal de show met zijn verborgen talent voor het vertellen van verhalen en we hebben de dag zónder ruzie af kunnen sluiten.

Workation verticaal 6

dag 7

terug naar huis

Voldaan, gelukkig en vermoeid vertrokken we op de laatste dag naar huis. Klaar om een nacht onze eigen bedden in te duiken.

Gelukkig hoefden we elkaar niet lang te missen, want de volgende dag was de Niice feestdag. Mét overnachting in Nijmegen. De perfecte afsluiting van de toch al geweldige week. Als je elkaar dan nog niet zat bent, dan zit dat wel goed. 😉

Workation verticaal 2
We made a 1 million dollar commercial for free

Night on the town met niice & liike

Het heet niet voor niks een workation: zelfs tijdens een avond uit in Charleville-Mézières wordt alles uit de kast getrokken voor een TikTok-waardig spotje.

Op aanraden van de eigenaar van het terras waar we zaten, vertrokken we naar de volgende plek: een kleine boot met daarin een bar. En wat voor één! Inspiratie genoeg met een markante eigenaar, piano en beer van een hond. De camera’s werden erbij gepakt en - in ruil voor shotjes - schoot Jim de vetste shots. Kijk zelf maar!

de reviews

10/10

Wat vonden de avonturiers van Niice en Liike er zelf van?

Workation verticaal 32
floris

Een workation die door de enorme top sfeer meer als vacation voelde. Door je werkdag slim in te delen blijft er veel ruimte over voor leuke dingen.

Workation verticaal 15
emma

Werken, lachen, sporten, koken, nog meer lachen, boodschappen doen en spelletjes spelen; dit was een week die ik niet had willen missen! 🫶

Workation verticaal 16
sil

Was leuk! ❤️🚴🏼🍻🔥🎣 Tot volgend jaar.

Workation verticaal 31
bas

Wat een heerlijke week, het vloog voorbij. Lekker kunnen werken, maar ook heel veel andere leuke dingen in een dag kunnen doen. Mijn visie op een ideale werkdag voor de toekomst is hiermee zeker veranderd! Daarnaast super tof om collega's op een andere manier beter te leren kennen 🫶

Workation verticaal 17
roel

Werk, sport en gezelligheid; deze week had het allemaal. x100! De extreme run met Sil, het houthakken, het stoken tot we allemaal móesten stoppen met werken… In één woord fantastisch.

A niice workation 4
judith

Het was een gezellige week waarin we elkaar écht leerden kennen! Een perfecte balans van werken, veel vrije tijd en ruimte voor leuke dingen.

Workation verticaal 33
rick

Een leuke, productieve week vol momenten samen die we in Groenlo niet zouden hebben gehad. Dan leer je elkaar pas kennen! Ondanks dat ik niet aan alles mee kon doen, zou ik zo weer meegaan.

Jim
jim

Een onvergetelijke week vol gelach en gezelligheid. En toch ontzettend efficiënte werkuren!

Workation verticaal 38
jorn

Een leuke week in de Ardennen die, ondanks het werken in de ochtend, voelde als een vakantie met gezellige collega’s, leuke activiteiten en veel gezellige avonden bij het kampvuur.

raden we het aan?

remote werken met je team

Ja.

Je las het al: wij zijn ontzettend enthousiast. Stuk voor stuk. De werkweek was op eigen verantwoordelijkheid, op eigen initiatief. Iedereen was daardoor gemotiveerd om er een succes van te maken, en dat hebben we gemerkt.

De werkdagen van gemiddeld 6 uur pakten we relatief meer op dan tijdens werkdagen op kantoor en de uren na werktijd hebben we ontzettend mooie herinneringen gemaakt met elkaar. En - of wordt dit te zoetsappig? - banden om voor altijd te koesteren. 🫶

Workation verticaal 14

Zelf een workation plannen?

1.

Maak goede afspraken. Wie doet boodschappen? Wie kookt? Wie stookt het haardvuur? Een goede verdeling voorkomt gedoe! Ook met het ‘thuisfront’, als niet alle collega’s mee gaan.

2.

Beelden zijn herinneringen. Neem de fantastische contentmannen van Liike mee. De beelden van de workation zeggen álles en nemen ons direct terug naar die week.

3.

Goed of slecht weer? Wij hadden gehoopt op een week lang zon, maar 70% van de tijd regende het. Zorg dat je ook dan genoeg werkplekken en vermaak hebt!

4.

Vergeet de werkvoorzieningen niet. Het is een workation, dus vergeet ook niet alles dat nodig is voor efficiënt werk mee te nemen. Beeldschermen, verlengsnoeren, opladers...

5.

Check naar welke Ardennen je gaat. De Belgische Ardennen, toch? Een week voor vertrek bleek dat we tóch in de Franse Ardennen zaten en dus echt een stukje langer in de auto moesten zitten. Het controleren waard. 😉

We got you met deze bonus foto's

Workation verticaal 3
Workation verticaal 34
Workation verticaal 24
Workation verticaal 13
Workation verticaal 10
Workation verticaal 11
Workation verticaal 4
A niice workation 1
Niice workation 4
Workation verticaal 35
Workation verticaal 36
Workation verticaal 19
Workation verticaal 20
pijltje-links-witCreated with Sketch. pijltje-rechts-witCreated with Sketch.
🚀
mail-iconCreated with Sketch.